Wat kan ik voor je doen?

Notaris Meppel- Notaris2Go - Wat kan ik voor u doen?
Notaris Meppel - Notaris2Go - Wat kan ik voor u doen?

Ik ben een erfgenaam

Notaris Meppel - Ik ben een erfgenaam

Als u erfgenaam wordt in een nalatenschap, bent u aansprakelijk voor alles wat tot de nalatenschap behoort. Dus ook voor de schulden. U kunt daarom als erfgenaam kiezen, op welke manier u een nalatenschap aanvaardt. Dan wordt u beschermt tegen onbekende schuldeisers. U dient ook erfbelasting te betalen, tenzij een vrijstelling van toepassing is.

Ik ga een huis kopen

Notaris Meppel - Ik ga een huis kopen

Wij vertellen niet hoe u het huis van uw dromen vindt. Dat kunt u heel goed zelf. Maar als het huis door u gevonden is, zorgen wij er voor dat het echt úw eigen huis wordt. Bij het kopen van een huis moet er veel geregeld worden. Wat zijn uw rechten en plichten? Hoeveel geld kunt u lenen? En waarom moet u eigenlijk naar de notaris?

Ik ga samenwonen

Notaris Meppel - Ik ga samenwonen

Woont u samen zonder te trouwen of een geregistreerd partnerschap? Dan heeft de wet niets voor u geregeld. Dat betekent dat alle bezittingen en schulden in principe gescheiden blijven. U erft ook niet van elkaar. Als u geen samenlevingscontract heeft, kan dat leiden tot vervelende gevolgen bij overlijden of het verbreken van de relatie.

Ik ga trouwen

Notaris Meppel - Ik ga trouwen

Op 1 januari 2018 is het huwelijksvermogensrecht gewijzigd. Als u trouwt zonder huwelijkse voorwaarden, geldt de wettelijk gemeenschap van goederen: alles wat u bezit voor het huwelijk blijft van u. En alles wat u tijdens het huwelijk verkrijgt, wordt gezamenlijk. Maar past dit wel bij uw wensen? En wat zijn de gevolgen in uw eigen situatie?

Ik start een bedrijf

Notaris Meppel - Ik start een bedrijf

Het starten van een bedrijf begint met het kiezen van de meest geschikte bedrijfsvorm en het stellen van de juiste vragen. Start u een bedrijf met of zonder personeel? Wat zijn de fiscale gevolgen bij welke bedrijfsvorm? Begin ik mijn bedrijf alleen of samen met een partner? Wij helpen u met de juiste antwoorden en deskundig advies.

Ik wil een levenstestament

Notaris Meppel - Ik wil een levenstestament

U kunt in een situatie terecht komen, waarbij u niet meer uw eigen belangen kunt behartigen. Dit kan zijn door ziekte of door een ongeval. Wie mag dan voor uw belangen opkomen? Wie regelt uw financiële zaken? En heeft u ook speciale medische wensen? Uw partner is daarvoor niet automatisch bevoegd. Het levenstestament geeft u de mogelijkheid dit goed te regelen.

Ik wil een schenking doen

Notaris Meppel - Ik wil een schenking doen

Schenken kan op vele manieren. Het kan eenmalig, maar ook periodiek (bijvoorbeeld jaarlijks). Bij het schenken krijgt u naast persoonlijke overwegingen ook te maken met juridische en fiscale gevolgen. Wat voor u en de ontvanger van de schenking de beste keuze is, hangt met name af van uw eigen situatie. Denk dus goed na wat voor u belangrijk is.

Ik wil een testament

Notaris Meppel - Ik wil een testament

Iedereen heeft een nalatenschap. Als u zelf niets regelt, dan regelt de wet wie van u erft. In een testament bepaalt u zelf wat er met uw nalatenschap moet gebeuren. Hierin regelt u de verdeling van uw eigendom, het nalaten van bepaalde persoonlijke spullen, de voogdij over uw kinderen of de aanwijzing van een executeur van uw nalatenschap.

Onze brochures

Notaris Meppel - Ik ben een notaris

Wij hebben diverse uitgebreide brochures met meer specifieke informatie over elk onderwerp, zoals het kopen van een huis, bij samenwonen of als u erfgenaam wordt. U kunt de brochures inzien en downloaden. Mocht u naar aanleiding van deze brochures nog vragen hebben, neem dan contact op met een Notaris2Go bij u in de buurt.

Ik wil een afspraak maken. Neem contact met mij op.

Notaris Meppel

Notaris2Go is uw notaris in Meppel

Notaris2Go is de notaris in Meppel voor antwoord op al uw vragen over trouwen, samenwonen, scheiden, erven, nalatenschap en het maken van een testament. Als notaris in Meppel helpen wij ook bij het opstellen van een levenstestament of volmacht. Woont u in de gemeente Meppel dan bij u bij Notaris2Go in Meppel op het juiste adres. Dat geldt zowel voor particulieren als voor ondernemers. Wij zijn niet alleen de notaris in Meppel voor de aankoop van uw woning, maar ook voor het afsluiten van de hypotheek of het starten van een bedrijf.

Notaris2Go is de notaris voor Meppel

In de gemeente Meppel is Notaris2Go nieuw. Ons notariskantoor in Meppel helpt u bij maken van een samenlevingsovereenkomst. Ook zorgen wij voor uw huwelijksvoorwaarden en het maken van een testament. Bij deze belangrijke beslissingen helpen wij u met advies en het opmaken van akten. Wij zijn ook de notaris in Meppel voor de overdracht van de woning en het oversluiten van de hypotheek. Als notaris in Meppel helpen wij u daarom graag met al uw vragen op het gebied van familierecht, onroerend goed en ondernemingsrecht.

Meppel

Notaris Meppel

Gemeente
Meppel

Website
www.meppel.nl

Informatie Meppel
https://nl.wikipedia.org/wiki/Meppel

Provincie
Drenthe

Plaatsen
Nijeveen, Rogat, Broekhuizen, gemeente Meppel, De Kolk, gemeente Meppel, Kolderveen, Kolderveense Bovenboer, Nijeveense Bovenboer

Omliggende plaatsen
Steenwijk, Staphorst, Giethoorn, Zwartsluis, De Wijk, Havelte, Koekange

Regiopagina’s
www.ontdekmeppel.nl
www.0522startkabel.nl

Notaris2Go Meppel
Notaris Joost

Nieuws

Notaris Meppel - Ik ben een notaris
{{dag1}} {{maandnaam1}} {{jaar1}}

{{title}}

{{description}}